Presedintele Camerei de Comert si Industrie Valcea, Valentin Cismaru, a participat la cea de-a 3-a conferinta a celor mai faimosi munti din lume, organizata in SUA. Primele doua editii ale World Famous Mountains Conference au fost organizate in China.

Intr-o scrisoare oficiala transmisa Camerei de Comert si Industrie Valcea de catre Biroul Administrativ al Asociatiei din China, CCI Valcea a fost instiintata ca stafeta pentru organizarea celei de-a 4-a editii a conferintei World Famous Mountains a fost predata organizatiei infiintata de catre presedintele Valentin Cismaru in 2007 - Asociatia Montana. Evenimentul se va desfasura anul viitor in Romania, la Ramnicu Valcea.

Din cadrul Asociatiei “celor mai faimosi munti din lume” fac parte 25 munti reprezentativi din Australia, Austria, Brazilia, China, Coreea de Sud, Germania, Japonia, Filipine, Romania, Africa de Sud, Tanzania si SUA. Asociatia Montana din Ramnicu Valcea s-a aflat printre membrii fondatori ai World Famous Association din China, in 2009.

Asociatia Montana a fost infiintata in anul 2007 ca fiind o organizatie non-guvernamentala, non-profit. Scopul asociatiei este de a oferi un loc de intalnire si colaborare in schimbul de informatii pentru gestionarea resurselor montane. Inca de la inceput a fost afiliata unor importante organizatii europene pentru dezvoltarea unor proiecte in comun pentru zona montana. In acest sens este membra in Clubul Camerelor Montane din Franta si ai Euromontana

Category: Stiri