Sprijinirea proiectelor si investitiilor in zonele montane din Romania a fost inceputa de catre Camera de Comert si Industrie Valcea inca din anul 2007, prin participarea si aderarea camerei la Clubul Camerelor Montane din Europa. Asociatia Europeana Montana este rezultatul firesc al demersurilor facute in acest sens de catre Camera de Comert Valcea.

In activitatile la care a participat, ca organizator sau invitat, Asociatia a avut prilejul sa se ralieze unor organizatii de prestigiu din intreaga lume, reusind sa aduca in atentia acestora proiecte si posibilitati de investitii in zonele montane din Romania, promovand in special zona judetului Valcea.

Domnul André Marcon, Presedintele Camerei de Comert si Industrie din Auvergne si Presedinte al Euromontana, a fost ales la 11 februarie a.c. Presedinte al Adunarii Camerelor Franceze de Comert si Industrie (ACFCI). Presedintele actual al ACFCI este un prieten al Camerei Valcene, colaborator in  toate actiunile legate de evenimentele din ultimii trei ani din zona montana: bienalele europene din muntii Vosges in 2007 si 2009 sau conferinta internationala de la Calimanesti din 2008, unde Camera de Comert si Industrie Valcea a semnat Protocolul Camerelor de Comert din zona montana alaturi de Franta si alte tari europene.

Alegerea domnului Marcon in fruntea Camerelor franceze creaza premisele unei intensificari a colaborarii Camerei valcene cu cele franceze si cu Euromontana, aceasta dezvoltare fiind cert favorizata de punerea in functiune a NOEXPO (Centrul de Expozitii Nord Oltenia) si dezvoltarea infrastructurii de turism.

In cadrul participarii noastre, in septembrie a.c., la cea de-a treia Bienala a Camerelor franceze montane, intentionam sa invitam reprezentanti din Franta sa participe la evenimentul organizat in toamna anului 2012 la NOEXPO, menit sa promoveze zona montana a judetului si sprijinirea investitiilor.

Suntem convinsi ca toate aceste evenimente vor aduce beneficii directe in extinderea colaborarii cu firme straine in domeniul turismului si dezvoltarea pe aceasta cale a economiei judetului.

Detalii despre activitatea Asociatiei Montana puteti gasi pe site-ul:

Category: Stiri